Velkommen på den grønne havn

Vallensbæk Havn er en hyggelig marina i skønne omgivelser og med fine faciliteter. Havnen ligger for enden af den grønne akse, der begynder ved Vallensbæk Stationstorv og ender ved Strandparken. Vallensbæk Havn er Vestegnens hyggeligste – og grønneste – havn. Stier langs havnens to havneøer indbyder til en afslappet gåtur i træernes skygge. Og for enden af havnebroerne er der bænke, hvorfra du har en uforlignelig udsigt over inderhavnen med dens mange sejl- og motorbåde eller – på de yderste broer – over centerhavnen mellem Vallensbæk og Ishøj Havn, der travlt trafikeres af havnens mange kajakroer.

Vallensbæk Havn ligger i Køge Bugt Strandpark, som er et enestående fritidsområde med 7 km fin badestrand med pragtfulde klitter, gryder og store søer.

Læs mere om Strandparken

Parkering

Der er begrænsede P-muligheder inde på selve havnen, men til gengæld ligger der en meget stor P-plads på landsiden overfor havnen.

På havnen er der offentlig adgang for biler med mulighed for parkering i området ved Havnetorvet med café og isbar Søstrene P og overfor Restaurant Krabben, der ligger i stueetagen i Vallensbæk Sejlklubs klubhus. Til resten af havnen er der kun adgang gennem pullert-sluser for havnens indskydere.

Ved stævner kan indkørslen til havnen være helt lukket af sikkerhedshensyn. Det gælder også periodevis om foråret, når der er søsætning af både, og om efteråret under optagningen, hvor både og stativer køres til og fra søsætningskajen.

Toiletter

Der findes offentlige toiletter 3 steder på havnen: I toiletbygningen på havneøen Muslingen, i Juniorhuset på havneøen Krabben og på Havnetorvet, hvor der også er indrettet et handicaptoilet. Se havnekortet (t.h.)

Legeplads på Havnetorvet

bln_flag_og_legeplads_050617_-_fotos_af_kim_matthai_leland_23På Havnetorvet ligger en ny, maritimt inspireret legeplads med den nedsunkne kutter ”Noa” med klatregreb i siden og hul ind til lastrummet gennem skroget. Legepladsen har også en bøje med fjedre, der kan udfordre børnenes balance, et fyrtårn med udsigtsplatform og en 2 meter høj rutsjebane.

Hjertestarter

Der er placeret en hjertestarter i indgangen til havnekontoret, der vender ud mod havnen.

Badning og fiskeri

Badning og fiskeri er forbudt i havnen af sikkerheds- og sundhedsmæssige årsager. Forbudet gælder også for den ydre stenmole.

Læs om havnens historie